icon-welcome

Welcome on the website of Col Legno

  

Toen we op zoek gingen naar een gepaste naam voor ons bedrijf kwam er een opsomming van verschillende kenmerken van onze ambachten samen: hout, muziek, vioolbouw, … Zo kwamen we uit op de Italiaanse muziekterm ‘Col legno’  wat niet meer wil zeggen dan ‘met het hout’. De muziekterm geeft aan dat de snaren van strijkinstrumenten ipv met de haren, met het hout van de strijkstok worden bespeeld. Ook verwijst de term ‘Col legno’ naar beide ambachten die ‘met hout’ gecreëerd  worden.

 

 

 

 

img-welcome

Marie Geerts

Marie Geerts begon in  2006 aan haar laatste jaren secundair onderwijs aan het ILSA -Internationale lutherie school Antwerpen- te Boom waar het bouwen van strijkinstrumenten haar passie werd. Daarna ging ze verder met deze opleiding die iets uitgebreider werd omschreven als ‘instrumentenbouwkunde’ aan de hogeschool te Gent, waar ze onder meer  ook proefde van gitaar- en gambabouw.

Benjamin Verheye

Benjamin Verheye studeerde in het secundair onderwijs houtbewerking waar hij al snel zijn passie voor hout ontdekte. Naast het bouwen van meubels en andere schrijnwerken was hij op zoek naar een iets fijnere ambacht om zijn handigheid binnen het repertoire ‘hout’ uit te breiden. Zo vond hij alsook de opleiding ‘instrumentenbouwkunde’ te Gent waar hij zich onder meer verdiepte in het bouwen van viool, harp en gitaar.

 

Projecten in de kijker